Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ


12/03/19

Η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Συγγραφέων θα γίνει την Κυριακή, 5 Μαϊου 2019, και 10.30 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, είσοδος και από Σόλωνος). Κατά συνέπεια, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την εξελεγκτική επιτροπή είναι η 15η Απριλίου 2019.

Υποψήφια τακτικά νέα μέλη 2019

ΑΛΑΓΙΑΛΗ ΤΣΙΑΛΙΚ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ, ΑΡΩΝΙΑΔΑ ΠΟΠΗ, ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΝΑ, ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ ΜΗΝΑΣ, ΓΑΛΑΖΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΓΚΟΝΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, ΓΚΥ- ΒΟΥΒΑΛΗ ΔΑΦΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΔΑΝΙΗΛ ΑΝΘΟΥΛΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΟΥ ΛΙΖΑ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΗΣ, ΚΑΤΣΙΩΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΜΑΚΡΑΤΟΣ ΤΑΣΟΣ, ΜΑΚΡΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ, ΜΑΡΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΜΕΛΙΤΑΣ ΧΑΡΗΣ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΛΙΛΗ, ΜΠΑΪΛΑ ΤΕΣΥ, ΜΠΟΥΡΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΙΠΙΝΗ ΑΡΓΥΡΩ, ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΣΙΩΚΟΥ ΓΙΩΓΙΑ, ΣΤΡΙΓΓΑΡΗ ΕΛΕΝΑ, ΤΣΙΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΔΑ, ΤΣΙΡΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΟΥΠΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Υποψήφια επίτιμα μέλη 2019

ΠΑΠΑΛΕΟΝΤΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΣΤΑΙΚΟΣ ΣΠ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Υποψήφια αντεπιστέλλοντα μέλη 2019

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, JEAN-MARC LABORIE

Δείτε επίσης


Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι ιδεολογικές διαδρομές του

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι ιδεολογικές διαδρομές του»

15/11/22
Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τη σύλληψη του μέλους της συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου

Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τη σύλληψη του μέλους της συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου

01/02/23
Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τη σύλληψη του μέλους της συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου        Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει τη σύλληψη του μέλους της συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου για μήνυση που του ασκήθηκε λόγω δημοσίευσης απόψεών του αναφορικά με τη σχέση επιστήμης και θρησκευτικής πίστης. Το γεγονός της σύλληψης στον χώρο Βιβλιοπωλείου και ύστερα από εκδήλωση όπου ο συγγραφέας ήταν ομιλητής, αποκτά διπλό σημειολογικό βάρος!   Η Εταιρεία Συγγραφέων η οποία έχει ορίσει με το Καταστατικό της ως έναν από τις βασικούς της σκοπούς την "προάσπιση της ελευθερίας και της πολυφωνίας στο λόγο και την έκφραση, μέσα στο πλαίσιο των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη" διαμαρτύρεται έντονα για το γεγονός αυτό και δηλώνει ότι βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό όλων όσων πλήττεται η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Πιστεύουμε ακράδαντα πως "η προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη είναι χρέος κοινό"*! *(Ιδρυτική Διακήρυξη ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ της 2ας Ιουλίου 1981)