TA BPABEIA ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ


26/03/19

Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι  επιφανείς συγγραφείς μέλη της Εταιρείας μας (Χάρης Βλαβιανός, Δημήτρης Κοσμόπουλος και Αλέξης Πανσέληνος) βραβεύτηκαν από τα Ιδρύματα Πέτρου Χάρη και Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών. Συγχαίρουμε τους βραβευθέντες για την τιμητική αυτή διάκριση.

Αναλυτικά:

Τα βραβεία των Ιδρυμάτων Πέτρου Χάρη και Κώστα και Ελένης Ουράνη απένειμε η Ακαδημία Αθηνών κατά την Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.  Η απονομή έγινε μετά την ομιλία του Ακαδημαϊκού και επίτιμου μέλους της Εταιρείας μας Μανόλη Κορρέ, με θέμα «Η Ακρόπολις των Αθηνών κατά την Επανάσταση του 1821». Σημειώνεται ότι τα εν λόγω βραβεία δεν είχαν απονεμηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.
Τα βραβεία
Βραβείο Ποιήσεως του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη: Στον Χάρη Βλαβιανό για το βιβλίο του Αυτοπροσωπογραφία του λευκού (Πατάκης 2018).
Βραβείο Ποιήσεως του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη: Στον Δημήτρη Κοσμόπουλο για το βιβλίο του Θέριστρον (Κέδρος 2018).
Βραβείο Μυθιστορήματος του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη: Στον Αλέξη Πανσέληνο για το βιβλίο του Ελαφρά ελληνικά τραγούδια (Μεταίχμιο 2018).
Βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη: Στην Ελισάβετ Χρονοπούλου για το βιβλίο της Ο έτερος εχθρός (Πόλις 2017).
Βραβείο Δοκιμίου –Μελέτης του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη: Στον Νικόλαο Πηγαδά για το σύνολο του έργου του.

Δείτε επίσης


Παιδιά ζωγραφίζουν για την ειρήνη με αφορμή ένα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ

Παιδιά ζωγραφίζουν για την ειρήνη με αφορμή ένα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ

12/09/18
(Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή πρωτοβουλία “Children’s Peace” Art Project του τουρκικού PEN, του Ιδρύματος Χικμέτ & της Διεθνούς Ένωσης Εικαστικών)   Έντεκα ζωγραφιές 28 παιδιών,
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

18/09/18
17 Σεπτεμβρίου 2018     Η Εταιρεία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον ΟΣΔΕΛ για την υλοποίηση ενός προγράμματος αρωγής προς συγγραφείς που δεν έχουν επαρκή σύνταξη