Μηδενική ανοχή: Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων


10/02/21

 Μηδενική ανοχή: Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων

Αποτελεί υποχρέωση η μηδενική ανοχή και καταδίκη της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο της τέχνης, του αθλητισμού ή οπουδήποτε εμφανίζονται.
Αποτελεί υποχρέωση η στήριξη θυμάτων που καταγγέλλουν περιστατικά έμφυλης βίας και εκμετάλλευσης ιεραρχικής εξάρτησης, σπάζοντας ένα φράγμα σιωπής που πνίγει την κοινωνία.
Η εκμετάλλευση μιας ασύμμετρης σχέσης παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας και υπονομεύει τη δημοκρατία.

Δείτε επίσης


Συγγραφείς από την Κίνα

Συγγραφείς από την Κίνα

05/04/19
Συναντήσεις της Εταιρείας Συγγραφέων με ξένους συγγραφείς Συγγραφείς από την Κίνα Λογοτεχνία & μετάφραση: Αρχαίοι πολιτισμοί & σύγχρονες γλώσσες Συζήτηση συγγραφέων
Ανακοίνωση Εταιρείας Συγγραφέων για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου

Ανακοίνωση Εταιρείας Συγγραφέων για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου

02/11/22
Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία και την κάθε είδους σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνουμε ότι αναστέλλουμε την υποψηφιότητα του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.  Επιφυλασσόμαστε για τα περαιτέρω μέτρα στα οποία θα προβούμε, σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές.