Μηδενική ανοχή: Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων


10/02/21

 Μηδενική ανοχή: Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων

Αποτελεί υποχρέωση η μηδενική ανοχή και καταδίκη της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο της τέχνης, του αθλητισμού ή οπουδήποτε εμφανίζονται.
Αποτελεί υποχρέωση η στήριξη θυμάτων που καταγγέλλουν περιστατικά έμφυλης βίας και εκμετάλλευσης ιεραρχικής εξάρτησης, σπάζοντας ένα φράγμα σιωπής που πνίγει την κοινωνία.
Η εκμετάλλευση μιας ασύμμετρης σχέσης παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας και υπονομεύει τη δημοκρατία.

Δείτε επίσης


Ο Αλέξης Πανσέληνος στο Cafe του ΙΑΝΟΥ

Ο Αλέξης Πανσέληνος στο Cafe του ΙΑΝΟΥ

06/04/16
Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον συγγραφέα Αλέξη Πανσέληνο. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού. Η εκδήλωση
Έρευνα ΟΣΔΕΛ για το βιβλίο και το κοινό του | Ενημέρωση

Έρευνα ΟΣΔΕΛ για το βιβλίο και το κοινό του | Ενημέρωση

26/10/22
Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), στο πλαίσιο του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου του, συντόνισε και χρηματοδότησε την έρευνα «Αναγνώσεις, αναγνώστες και αναγνώστριες: Το βιβλίο και το κοινό του στην Ελλάδα». Η εν λόγω έρευνα, με θέμα την αναγνωστική συμπεριφορά, διενεργήθηκε από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, καθηγητή κοινωνιολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.