Β’ Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής 2020 του ΟΣΔΕΛ


13/05/20

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο του Β’ Προγράμματος Οικονομικής Αρωγής 2020 του ΟΣΔΕΛ, ξεκίνησε τη Δευτέρα 11/05/2020 η υποβολή αιτήσεων για το επιμέρους πρόγραμμα αρωγής για συγγραφείς λογοτεχνικών έργων. Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα λήξει την 01/06/2020 (διάστημα υποβολής αιτήσεων: 3 εβδομάδες).

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του προγράμματος:  Β’ ΠΟΑ Συγγραφέων​. Και εδώ  την επικοινωνία ενημέρωσης για το Β’ Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής 2020 του ΟΣΔΕΛ η οποία απεστάλη με mail στους συγγραφείς συμβασιούχους του ΟΣΔΕΛ.

Μετά το πέρας της διαδικασίας συλλογής αιτημάτων και την ολοκλήρωση ελέγχου από το λογιστήριο του οργανισμού, θα ακολουθήσει η συνάντηση της επιτροπής αξιολόγησης των αιτημάτων η οποία θα γίνει είτε με φυσική παρουσία στα γραφεία του ΟΣΔΕΛ είτε με τη διοργάνωση τηλεδιάσκεψης

Δείτε επίσης


Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

24/10/22
Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του επίτιμου μέλους μας Χρήστου Σαμουηλίδη, συγγραφέα και λαογράφου.  Ο Χρήστος Σαμουηλίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1927. Το 1952 αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ως ερευνητής στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών. Πολύτιμη στάθηκε η ερευνητική εργασία του στους προσφυγικούς οικισμούς της Ελλάδας κατά την οποία συνέλεξε 14.000 σελίδες λαογραφικού και ιστορικού υλικού από τις αφηγήσεις των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Σημαντική επίσης ήταν η μελέτη του για το παραδοσιακό ποντιακό θέατρο. Για την συγγραφική του δουλειά, έχει τιμηθεί πολλές φορές με σημαντικές διακρίσεις, και το αρχείο του παραχωρήθηκε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Εκφράζουμε στου οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τη σύλληψη του μέλους της συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου

Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τη σύλληψη του μέλους της συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου

01/02/23
Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τη σύλληψη του μέλους της συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου        Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει τη σύλληψη του μέλους της συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου για μήνυση που του ασκήθηκε λόγω δημοσίευσης απόψεών του αναφορικά με τη σχέση επιστήμης και θρησκευτικής πίστης. Το γεγονός της σύλληψης στον χώρο Βιβλιοπωλείου και ύστερα από εκδήλωση όπου ο συγγραφέας ήταν ομιλητής, αποκτά διπλό σημειολογικό βάρος!   Η Εταιρεία Συγγραφέων η οποία έχει ορίσει με το Καταστατικό της ως έναν από τις βασικούς της σκοπούς την "προάσπιση της ελευθερίας και της πολυφωνίας στο λόγο και την έκφραση, μέσα στο πλαίσιο των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη" διαμαρτύρεται έντονα για το γεγονός αυτό και δηλώνει ότι βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό όλων όσων πλήττεται η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Πιστεύουμε ακράδαντα πως "η προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη είναι χρέος κοινό"*! *(Ιδρυτική Διακήρυξη ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ της 2ας Ιουλίου 1981)