ΣΟΥΗΔΙΚΟ «ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ Θ.ΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗ


27/04/17

Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι ο συγγραφέας, αντεπιστέλλον μέλος της Εταιρείας μας Θοδωρής Καλλιφατίδης βραβεύτηκε με το σουηδικό βραβείο «Υπεράσπισης της Γλώσσας 2016». Τον συγχαίρουμε γι αυτήν τη διάκριση.

-Στον Θοδωρή Καλλιφατίδη, ομογενή κορυφαίο συγγραφέα της Σουηδίας , απονεμήθηκε το «Βραβείο Υπεράσπισης της Γλώσσας 2016», από τη ΜΚΟ «Språkförsvaret» («Υπεράσπιση της Γλώσσας»).
Κατά την τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη, στις 22 Απριλίου 2017, στο μέγαρο της Επιμορφωτικής Ομοσπονδίας Εργατών Σουηδίας ”ABF”, με την παρουσία του πρέσβυ της Ελλάδας στη Σουηδία κ. Δημ.Τουλούπα και μελών της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, τονίσθηκε η μεγάλη συμβολή του Θοδωρή Καλλιφατίδη στα σουηδικά γράμματα και η αξιοθαύμαστη ικανότητά του να δημιουργεί λογοτεχνικά αριστουργήματα, χειριζόμενος με σεβασμό τη σουηδική γλώσσα.
«Με το προσωπικό του παράδειγμα αποδεικνύει ότι είναι εφικτό ένας ενήλικας να κατακτήσει τη σουηδική γλώσσα αγγίζοντας μάλιστα την τελειότητα», αναφέρθηκε στο σκεπτικό της βράβευσης.

Δείτε επίσης


Το Βραβείο Corda στον Δημήτρη Αγγελή

Το Βραβείο Corda στον Δημήτρη Αγγελή

01/02/16
Ο ποιητής Δημήτρης Αγγελής και η Virginia López Recio βραβεύτηκαν από κοινού με το βραβείο μετάφρασης του Ιδρύματος Corda (Νέα Υόρκη) για την ανθολόγηση και μετάφραση ποιημάτων
Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων  για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

08/07/20
H χρησιμοποίηση οικουμενικών μνημείων όπως η Αγία Σοφία για ιδιοτελείς επιδιώξεις είναι απαράδεκτη για τους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο και κάθε άτομο που πιστεύει