Ποιητική εκδήλωση στο Νομισματικό Μουσείο


30/11/16

Το Νομισματικό Μουσείο διοργανώνει  ποιητική εκδήλωση  εμπνευσμένη από τις επιτοίχιες επιγραφές στην κατάμεστη από αποσπάσματα αρχαίων κειμένων αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μέλαθρου.
Το Μουσείο, ως χώρος ανοιχτός σε καινοτόμες, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις υποδέχεται δεκαπέντε Έλληνες ποιητές .
Το έναυσμα της συνάντησης δόθηκε από τους στίχους αγνώστου ποιητή της Παλατινής Ανθολογίας που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης των σύγχρονων λογοτεχνών προκειμένου να δημιουργήσουν έναν ιδεατό διάλογο ανάμεσα στα ποιήματα τους και να συνομιλήσουν μέσω των αρχαίων κειμένων με τη σύγχρονη ποιητική δημιουργία.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου το Σάββατο 3  Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12.00.
 
Συμμετέχουν οι ποιητές:
 
Τίτος Πατρίκιος
Μιχάλης Γκανάς
Κώστας Γ. Παπαγεωργίου
Μαρία Λαϊνά
Γιώργος Μαρκόπουλος
Στρατής Πασχάλης
Δημήτρης Κοσμόπουλος
Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου
Αριστέα Παπαλεξάνδρου
Θεώνη Κοτίνη
Σταμάτης Πολενάκης

Γιώργος Ψάλτης
Λένα Καλλέργη
Άννα Γρίβα
Μαρία Κουλούρη
 
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
 

 

Δείτε επίσης


ΣΤΟΝ NIKO ΧΡΥΣΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕUPL) 2019

ΣΤΟΝ NIKO ΧΡΥΣΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕUPL) 2019

23/05/19
ΣΤΟΝ NIKO ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ» ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕUPL) 2019   Στον Νίκο Χρυσό και το μυθιστόρημά του «Καινούργια μέρα» (Καστανιώτης,
TO NEO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

TO NEO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

09/05/17
Στις αρχαιρεσίες της 7ης Μαΐου 2017, που έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας Συγγραφέων για την ανάδειξη μελών διοικητικού συμβουλίου και την