ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


27/03/19

Σημαντικές ρυθμίσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των συγγραφέων και άλλων δημιουργών στο διαδίκτυο εισάγει η Οδηγία για τα πνευματικά δικαιώματα στον ψηφιακό κόσμο, που ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 26 Μαρτίου 2019. Με εγγυήσεις για την ελευθερία της έκφρασης, που περιλαμβάνει παραπομπές σε έργα και κριτικές αναφορές, όπως επίσης και παρωδίες, η Οδηγία προστατεύει το δημιουργικό περιεχόμενο και φορείς παραγωγής του, όπως τα μέσα ενημέρωσης, κατά τη διαδικασία διαδικτυακής αναπαραγωγής του, που απαιτεί σχετική αδειοδότηση από τους δημιουργούς.
 
Η προστασία ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και πνευματικών και υλικών αξιών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αποτελεί ένα διαρκές ζητούμενο. Η ανάπτυξη κουλτούρας πνευματικών δικαιωμάτων, ως πλαίσιο που προστατεύει και στηρίζει τη δημιουργία σε συγκεκριμένες συνθήκες, αποτελεί ένα διαρκές αίτημα των συγγραφέων. Τόσο στη χώρα μας όσο και πανευρωπαϊκά, ως μέλος του Συμβουλίου Ευρωπαίων Συγγραφέων, η Εταιρεία Συγγραφέων ενεργά υπερασπίζεται τα αιτήματα αυτά και προωθεί σχετικές πρωτοβουλίες.
 
Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να ενσωματώσουν στην εθνική νομοθεσία τους τις προβλέψεις της Οδηγίας, που ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, εντός 24 μηνών μετά την υιοθέτησή της επισήμως από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε επίσης


ΣΤΟΝ NIKO ΧΡΥΣΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕUPL) 2019

ΣΤΟΝ NIKO ΧΡΥΣΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕUPL) 2019

23/05/19
ΣΤΟΝ NIKO ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ» ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕUPL) 2019   Στον Νίκο Χρυσό και το μυθιστόρημά του «Καινούργια μέρα» (Καστανιώτης,
Ανθολογία της Εταιρείας Συγγραφέων GREEK WRITERS TODAY

Ανθολογία της Εταιρείας Συγγραφέων GREEK WRITERS TODAY

11/11/22
Η μεγάλη ανθολογία της Εταιρείας Συγγραφέων   κυκλοφορεί σε e-book σε όλο τον κόσμο από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ. Ένας τόμος 850 ηλεκτρονικών σελίδων.Πάνω από 200 ποιητές