Παγκόσμιο Συνέδριο της IFRRO στην Αθήνα


22/10/18

Παγκόσμιο Συνέδριο της IFRRO στην Αθήνα (22-25.10.18)
 
Η Διεθνής Ομοσπονδία Οργανισμών Δικαιωμάτων Αναπαραγωγής, IFRRO (International Federation of Reproduction Rights Organizations), πραγματοποιεί στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριό της από 22 έως 25 Οκτωβρίου 2018.
 

Σύνεδροι από περισσότερες από 50 χώρες και διακεκριμένοι ομιλητές συζητούν τις εξελίξεις σχετικά με την προστασία δικαιωμάτων έργων λόγου και εικόνας και τη συλλογική τους διαχείριση στη νομοθεσία, την τεχνολογία και την ευρύτερη πολιτιστική παραγωγή.
 
Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται η Sylvie Forbin, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO), με θέμα «Πνευματική ιδιοκτησία και συλλογική διαχείριση στον 21ο αιώνα», ο Matthias Röder, Διευθύνων Σύμβουλος, Karajan Institute, με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη και πνευματικά δικαιώματα: Η εξέγερση της μηχανής», η Tracey Armstrong, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Copyright Clearance Center, ΗΠΑ, που θα συντονίσει τη συζήτηση «Copyright in the Age of Machines: A Conversation», η Sandra Chastanet, Διευθύνουσα Σύμβουλος της CFC Γαλλίας, που θα συντονίσει τη συζήτηση «Technology and News: Copyright Implications», ο Στράτος Τζοάννος, Διευθυντής Τεχνολογίας στο Athens Technology Center, με θέμα «Blockhain και το μέλλον της αδειοδότησης: Hype ή πραγματικότητα;» και η Johanna Vehkoo, δημοσιογράφος και συγγραφέας από τη Φινλανδία, με θέμα «Θα γράφουν τα ρομπότ τις ειδήσεις;».
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) διευκολύνει την παρακολούθηση μέσω ροής βίντεο (live streaming) της Ημερίδας με θέμα «Connecting the Dots: The Future of Collective Management» (Τρίτη, 23.10.18 10:45--16:30), από τη σελίδα του στο facebook (https://www.facebook.com/osdel.gr), καθώς οι εργασίες δεν είναι ανοιχτές στο κοινό. Οι ομιλίες γίνονται στα αγγλικά.

Παγκόσμιο Συνέδριο της IFRRO στην Αθήνα

Δείτε επίσης


H εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό

H εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό

30/04/17
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Απρίλιο Μήνα Βιβλίου, με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου), η Εταιρεία Συγγραφέων συνδιοργάνωσε με την ΕΝΕΛΒΙ
Για τις απαγορεύσεις επισκέψεων συγγραφέων κ.ά. στα Γυμνάσια & Λύκεια

Για τις απαγορεύσεις επισκέψεων συγγραφέων κ.ά. στα Γυμνάσια & Λύκεια

02/04/16
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη, και υπό το πρόσχημα της μη διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας των Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων