Οι επιτροπές για τα βραβεία Βαρβέρη και Κουμανταρέα


08/04/19

Οι νέες επιτροπές για
τα βραβεία Βαρβέρη και Κουμανταρέα της Εταιρείας Συγγραφέων
σε πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές και πεζογράφους

 
Με τη λήξη της θητείας των επιτροπών για τα βραβεία Γιάννη Βαρβέρη σε πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή και Μένη Κουμανταρέα σε πρωτοεμφανιζόμενο πεζογράφο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων όρισε τα νέα μέλη των επιτροπών για την επόμενη διετία (2019-2021).
 
Η Κριτική Επιτροπή για την απονομή – σε πρωτοεμφανιζόμενη/ο ποιήτρια/ποιητή κάθε χρόνο – Βραβείου από την Εταιρεία Συγγραφέων στη μνήμη του ποιητή και μέλους της Γιάννη Βαρβέρη, απαρτίζεται από τους συγγραφείς μέλη της Εταιρείας Γιώργο Γώτη (Πρόεδρο της Επιτροπής), Μαριγώ Αλεξοπούλου και Αριστέα Παπαλεξάνδρου.
 
Η Κριτική Επιτροπή για την απονομή – σε πρωτοεμφανιζόμενη/ο πεζογράφο κάθε χρόνο –Βραβείου από την Εταιρεία Συγγραφέων στη μνήμη του πεζογράφου και μέλους της Μένη Κουμανταρέα απαρτίζεται από τους Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη (Πρόεδρο της Επιτροπής), Μαρία Φακίνου και Κώστα Χατζηαντωνίου.
 
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
 
Η Εταιρεία Συγγραφέων απονέμει τέσσερα βραβεία κάθε χρόνο, συνήθως σε ειδική εκδήλωση τον Νοέμβριο:
Το Βραβείο ΔΙΔΩ ΣΩΤΗΡΙΟΥ της Εταιρείας Συγγραφέων για προσφορά στα γράμματα και τον πολιτισμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, στη μνήμη του εν λόγω μέλους της Εταιρείας.
Το Βραβείο ΔΑΙΔΑΛΟΣ της Εταιρείας Συγγραφέων για συμβολή στα γράμματα και την επικοινωνία των λαών μέσω του πολιτισμού.
Το Βραβείο ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΕΡΗ σε πρωτοεμφανιζόμενη/ο ποιήτρια/ποιητή, στη μνήμη του εν λόγω μέλους της Εταιρείας.
Το Βραβείο ΜΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ σε πρωτοεμφανιζόμενη/ο πεζογράφο για μυθιστόρημα, νουβέλα ή συλλογή διηγημάτων, στη μνήμη του εν λόγω μέλους της Εταιρείας.
 
Τα Βραβεία Διδώ Σωτηρίου και Δαίδαλος σε καθιερωμένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, που συνήθως δεν είναι μέλη της Εταιρείας, απονέμονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που αποδέχεται (ηλεκτρονικά προς την Εταιρεία) αιτιολογημένες γραπτές προτάσεις από μέλη της Εταιρείας και άλλους για υποψηφιότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με καταληκτική ημερομηνία για τα βραβεία κάθε έτους την 15η Ιουνίου του ιδίου έτους.
 
Τα Βραβεία Βαρβέρη και Κουμανταρέα σε πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς απονέμονται από τριμελείς κριτικές επιτροπές που ορίζονται με διετή θητεία για κάθε βραβείο. Υποψήφια βιβλία που έχουν εκδοθεί το προηγούμενο έτος και δεν περιλαμβάνουν αυτο-εκδόσεις αποστέλλονται από εκδοτικούς οίκους στα μέλη των κριτικών επιτροπών.

Οι επιτροπές για τα βραβεία Βαρβέρη και Κουμανταρέα

Δείτε επίσης


Βραβεία Ακαδημίας Αθηνών - συγχαίρουμε τους Νάσο Βαγενά, Μιχάλη Γκανά, Τίτο Πατρίκιο, Σάκη Σερέφα, Ευγένιο Τριβιζά

Βραβεία Ακαδημίας Αθηνών - συγχαίρουμε τους Νάσο Βαγενά, Μιχάλη Γκανά, Τίτο Πατρίκιο, Σάκη Σερέφα, Ευγένιο Τριβιζά

28/12/22
Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε για τις βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις στα μέλη μας Νάσο Βαγενά, Μιχάλη Γκανά, Τίτο Πατρίκιο, Σάκη Σερέφα και Ευγένιο Τριβιζά από
HMEΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2017

HMEΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2017

05/04/17
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ   Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας