Για το Βραβείο Μένη Κουμανταρέα


01/06/18

Διευκρινίζεται ότι στα υποψήφια βιβλία για το Βραβείο Μένη Κουμανταρέα της Εταιρείας Συγγραφέων για πρωτοεμφανιζόμενη/ο πεζογράφο περιλαμβάνονται όλα τα είδη πεζού λόγου  (μυθιστόρημα, νουβέλα, συλλογή διηγημάτων)

Για το Βραβείο Μένη Κουμανταρέα

Δείτε επίσης


Ανακοίνωση Εταιρείας Συγγραφέων για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου

Ανακοίνωση Εταιρείας Συγγραφέων για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου

02/11/22
Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία και την κάθε είδους σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνουμε ότι αναστέλλουμε την υποψηφιότητα του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.  Επιφυλασσόμαστε για τα περαιτέρω μέτρα στα οποία θα προβούμε, σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές.
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

01/01/20
Η Εταιρεία Συγγραφέων απονέμει τρία βραβεία κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, συνήθως τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο: Το Βραβείο ΔΙΔΩ ΣΩΤΗΡΙΟΥ της Εταιρείας Συγγραφέων για προσφορά στα γράμματα και τον πολιτισμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το Βραβείο ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΕΡΗ σε πρωτοεμφανιζόμενο/η ποιητή/ποιήτρια. Το Βραβείο ΜΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ σε πρωτοεμφανιζόμενο/η πεζογράφο για μυθιστόρημα ή νουβέλα.   image © Viktor Koen >