Γενική Συνέλευση Εταιρείας Συγγραφέων 2019


13/05/19

Μετά τις αρχαιρεσίες της 5ης Μαΐου 2019, που έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας Συγγραφέων για την ανάδειξη μελών διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής και την εισδοχή νέων μελών, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο, εξελέγησαν οι Γιώργος Χουλιάρας, Ιωσήφ Βεντούρας, Αγγελική Στρατηγοπούλου, Μαρίζα Ντεκάστρο, Μαρία Κούρση, Φαίδων Ταμβακάκης, Έλενα Χουζούρη, και αναπληρωματικά μέλη οι Κάλλια Παπαδάκη και Μάνος Κοντολέων (που ισοψήφισαν), Λίλα Κονομάρα και Νίκος Κατσαλίδας.

Μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής εξελέγησαν οι Λίλυ Εξαρχοπούλου, Γιάννης Ευσταθιάδης και Γιάννης Στεφανάκις, αντεπιστέλλοντα μέλη οι Ιωάννης Ιωαννίδης και Jean-Marc Laborie, επίτιμα μέλη οι Λευτέρης Παπαλεοντίου και Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος και τακτικά μέλη (με αλφαβητική σειρά) οι Άννα Αφεντουλίδου, Νίκος Βατόπουλος, Θοδωρής Γκόνης, Ανθούλα Δανιήλ, Σοφία Κολοτούρου και Ιωάννα Μπουραζοπούλου.

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο συνήλθε στις 8 Μαΐου 2019 και διαμορφώθηκε ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Γιώργος Χουλιάρας

Αντιπρόεδρος: Ιωσήφ Βεντούρας

Γενική Γραμματέας: Αγγελική Στρατηγοπούλου

Ταμίας: Μαρίζα Ντεκάστρο

Μέλη Δ.Σ. Μαρία Κούρση

Φαίδων Ταμβακάκης

Έλενα Χουζούρη

Γενική Συνέλευση Εταιρείας Συγγραφέων 2019

Δείτε επίσης


Παρουσίαση της Μεγάλης Ανθολογίας Δαίδαλος

Παρουσίαση της Μεγάλης Ανθολογίας «Δαίδαλος»

20/12/16
  200 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΟΑΝΘΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ   Ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης λογοτεχνικής παραγωγής, τη Μεγάλη Ανθολογία
Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

24/10/22
Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του επίτιμου μέλους μας Χρήστου Σαμουηλίδη, συγγραφέα και λαογράφου.  Ο Χρήστος Σαμουηλίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1927. Το 1952 αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ως ερευνητής στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών. Πολύτιμη στάθηκε η ερευνητική εργασία του στους προσφυγικούς οικισμούς της Ελλάδας κατά την οποία συνέλεξε 14.000 σελίδες λαογραφικού και ιστορικού υλικού από τις αφηγήσεις των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Σημαντική επίσης ήταν η μελέτη του για το παραδοσιακό ποντιακό θέατρο. Για την συγγραφική του δουλειά, έχει τιμηθεί πολλές φορές με σημαντικές διακρίσεις, και το αρχείο του παραχωρήθηκε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Εκφράζουμε στου οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.