ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


18/09/18

17 Σεπτεμβρίου 2018
 
 
Η Εταιρεία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον ΟΣΔΕΛ για την υλοποίηση ενός προγράμματος αρωγής προς συγγραφείς που δεν έχουν επαρκή σύνταξη και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ συμμετείχε στην κινητοποίηση των συγγραφέων στην Ευρώπη που συνέβαλε στην πρόσφατη υπερψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θετικής απόφασης για τα πνευματικά δικαιώματα.
 
Στο πλαίσιο της ανάδειξης από την UNESCO της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου, η Εταιρεία διοργανώνει τρεις εκδηλώσεις, οι ημερομηνίες των οποίων έχουν από το καλοκαίρι αναρτηθεί στον ιστότοπό της:
 
α) Διεθνές συμπόσιο, με θέμα «Γιατί διαβάζουμε: Ο ρόλος του συγγραφέα & του βιβλίου τον 21ο αιώνα», στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2018, αναλυτικό πρόγραμμα του οποίου, όπως και ενημέρωση για άλλες δράσεις, θα σταλούν χωριστά.
 
β) Απονομή των Βραβείων της Εταιρείας (Διδώ Σωτηρίου, Δαίδαλος, Γιάννη Βαρβέρη και Μένη Κουμανταρέα), παράλληλα με την υποδοχή νέων μελών και την παρουσίαση του Ημερολογίου 2019, στις 23 Νοεμβρίου 2018.
 
γ) Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που καθιερώθηκε από την UNESCO με πρωτοβουλία της Εταιρείας, στις 22 Μαρτίου 2019.
 
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Τρίτση, Ακαδημίας 50), που παραχωρείται στην Εταιρεία.
 
Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση στις 12 Μαϊου 2019, ενόψει της οποίας τα μέλη καλούνται να εξετάσουν δυνατότητες υποψηφιότητας για το επόμενο ΔΣ και υποψηφιότητες νέων μελών, όπως θα ενημερωθείτε αναλυτικά.
 
Διαρκές ζητούμενο αποτελεί η κατάθεση γραπτώς προς το ΔΣ παρατηρήσεων, αιτημάτων και προβληματισμών που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη λειτουργία της Εταιρείας, στο πλαίσιο του καταστατικού της, ενεργοποιώντας τα μέλη σε κοινές δράσεις. Ιδιαίτερη σημασία έχει το πώς θα μπορούσατε και θα θέλατε να συμβάλετε προσωπικά.
 
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να τακτοποιήσετε τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες ή να προχωρήσετε σε ρυθμίσεις σε περίπτωση αδυναμίας.
 
Παρακαλούμε επίσης να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέλη που θα επιθυμούσαν να αναλάβουν τη λειτουργία Λέσχης Ανάγνωσης της Εταιρείας, δεδομένου ότι ολοκλήρωσαν την προσφορά τους τα μέλη που είχαν έως τώρα ασχοληθεί.
 
Λόγω του μεγάλου αριθμού εκδηλώσεων που προβλέπονται, είναι προφανές ότι η Εταιρεία δεν έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει για εκδηλώσεις πέρα από εκείνες που διοργανώνει ή στις οποίες συμμετέχει κατόπιν γραπτής συναίνεσής της.
 

 

Δείτε επίσης


Ο Φίλιππος Δρακονταειδής για τον Θερβάντες

Ο Φίλιππος Δρακονταειδής για τον Θερβάντες

24/04/16
Ο Αγέλαστος Ιππότης της Ελεεινής Μορφής   Αν κάθε έργο είναι δημιούργημα της εποχής του, αυτός ο κανόνας επιβεβαιώνεται, αλλά και αναιρείται, στις περιπτώσεις των
Aνακοίνωση για τον θάνατο του Λουκά Κούσουλα

Aνακοίνωση για τον θάνατο του Λουκά Κούσουλα

16/05/19
Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του συγγραφέα, ποιητή και φιλολόγου, ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Συγγραφέων, Λουκά Κούσουλα. Βαθιά καλλιεργημένος και ευφυής,