ευχές, έκκληση για στήριξη, ευχαριστίες, ενημέρωση


17/12/20

ΕΥΧΕΣ

Αγαπητά μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων,
Ευχόμαστε να είστε καλά στις συνθήκες που ζούμε. Ευχόμαστε σε εσάς και τους δικούς σας σωματική και ψυχική υγεία, δημιουργικότητα, καλές γιορτές και ένα πολύ καλύτερο επόμενο έτος, μετά το δίσεκτο 2020, όταν χάσαμε πολλά μέλη και φίλους.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ

Η οικονομική κατάσταση της Εταιρείας Συγγραφέων παραμένει οριακή, σε σημείο να είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να καλύψει τα πάγια έξοδά της τον επόμενο χρόνο. Το Δ.Σ. βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση χορηγιών, ατόμων και φορέων που θα μπορούσαν να στηρίξουν την Εταιρεία, ενώ προσέβλεπε στη συζήτηση των κρίσιμων αυτών θεμάτων στη Γενική Συνέλευση, που όμως δεν μπόρεσε να διεξαχθεί για υγειονομικούς λόγους. 
Το Δ.Σ. απευθύνει έκκληση στα μέλη και τους φίλους της Εταιρείας
α) Να εξοφλήσουν παλαιότερες οφειλές τους προς την Εταιρεία και τις συνδρομές για το 2020 και το 2021 στον τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρείας Συγγραφέων 
Alpha Bank [αριθμός λογαριασμού: 81 300200 2000 324]
IBAN GR 5701 4081 3081 300200 2000 324
(με αιτιολογία το όνομά τους και ενημερώνοντας με email την Εταιρεία για την εξόφληση)

β) Να προχωρήσουν σε έκτακτη ενίσχυση ή δωρεά προς την Εταιρεία, συμβάλλοντας στην επίλυση του οξύτατου προβλήματος λειτουργίας που αντιμετωπίζει, με οποιοδήποτε ποσόν επιτρέπει η οικονομική δυνατότητά τους, στον τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρείας  
Alpha Bank IBAN GR 5701 4081 3081 300200 2000 324
(με αιτιολογία το όνομά τους και ενημερώνοντας με email την Εταιρεία για τη δωρεά)
Σημειώνεται ότι δωρεές ενδέχεται να συνεπάγονται φορολογική έκπτωση.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η Εταιρεία Συγγραφέων θερμά ευχαριστεί τα μέλη που ήδη ευαισθητοποιήθηκαν. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 6180 ευρώ από 19 μέλη, με ποσά που κατανέμονται ως εξής: 1200, 1000 Χ 3 (μέλη), 500 Χ 2, 300, 200, 120, 70 Χ 2, 60, 30  Χ 2 και 20 Χ 5. 


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 

Η Εταιρεία Συγγραφέων ιδιαιτέρως ευχαριστεί για την έκδοση του Ημερολογίου 2021, με θέμα «Λογοτεχνία & μυστήριο» και αφορμή την Ελευσίνα, την Τράπεζα της Ελλάδος και τις εκδόσεις Γκοβόστη, σε συνεργασία με τις οποίες κυκλοφορεί.
Η Εταιρεία καλεί τα μέλη και τους φίλους της να αγοράσουν, παραγγέλνοντάς τα ηλεκτρονικά, αντίτυπα του Ημερολογίου, για το οποίο θα υπάρξει αναλυτικό δελτίο Τύπου, μέσω της διεύθυνσης:
https://www.govostis.gr/product/6252/logotexnia-kai-mystirio.html.
Έχοντας εξ ανάγκης καταργήσει τις ταχυδρομικές αποστολές, η Εταιρεία δεν έχει τη δυνατότητα να ταχυδρομήσει αντίτυπα του Ημερολογίου. Μέλη που συμμετέχουν με κείμενά τους στο Ημερολόγιο ή εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι τους θα μπορούν να παραλάβουν ένα αντίτυπο για το αρχείο τους από τα γραφεία, όταν επιτραπεί να ανοίξουν, ή σε εκδηλώσεις με φυσική παρουσία, όπως οι γενικές συνελεύσεις.

ΒΡΑΒΕΙΑ 2020 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Η Εταιρεία Συγγραφέων ιδιαιτέρως ευχαριστεί το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού για τη στήριξη, εν μέσω πανδημίας, της παρουσίασης των Βραβείων της Εταιρείας, που συνοδεύεται από έκδοση σχετικά με τα βραβεία και περιλαμβάνει συμπληρωμένη μεγάλη ανθολογία με κείμενα μελών της Εταιρείας Συγγραφέων.
Έχουν προβλεφθεί αντίτυπα της έκδοσης αυτής για τα μέλη της Εταιρείας, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα να ταχυδρομηθούν. Τα μέλη ή εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι τους θα μπορούν να παραλάβουν ένα αντίτυπο από τα γραφεία, αφού επιτραπεί να ανοίξουν, ή σε εκδηλώσεις με φυσική παρουσία, όπως οι γενικές συνελεύσεις.
Η παρουσίαση των βραβείων τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως αναλυτικά αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, και προβλέπεται να γίνει διαδικτυακά στις αρχές του επόμενου έτους, σαράντα χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Συγγραφέων και είκοσι χρόνια από τη θέσπιση των πρώτων βραβείων.

ΕΥΧΕΣ ’21 & ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στον ιστότοπο της Εταιρείας «ευχές για το ‘21», με κείμενα μελών της Εταιρείας Συγγραφέων. Επόμενες ενημερώσεις θα αναφέρονται σε θέματα φιλαναγνωσίας και άλλες πρωτοβουλίες της Εταιρείας, η οποία τον Μάρτιο του 2021 διαδικτυακά θα παρουσιάσει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που καθιερώθηκε από την UNESCO μετά από πρόταση της Εταιρείας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Εγκαίρως θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη Γενική Συνέλευση, που κατ’ αρχάς – αναλόγως των υγειονομικών μέτρων, δηλαδή – έχει προσδιοριστεί για τις 11 Απριλίου, με διεξαγωγή την επόμενη Κυριακή, 18 Απριλίου, αν δεν υπάρξει απαρτία. Έχει δοθεί παράταση έως τις 15 Φεβρουαρίου για την υποβολή από μέλη προτάσεων για υποψήφια νέα μέλη της Εταιρείας για το 2021, σύμφωνα με όσα κατά τα άλλα προβλέπονται (http://www.authors.gr/acceptance).

Προσβλέπουμε σε προτάσεις για τη στήριξη και λειτουργία της Εταιρείας Συγγραφέων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο 
 

Δείτε επίσης


ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΛΥΠΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΛΥΠΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

08/06/18
Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός γλύπτης  Θόδωρος Παπαδημητρίου Η κηδεία του θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Ιουνίου στον Άγιο Νικόλαο Ρηγίλλης
Ανακοινώθηκαν οι βραχείς κατάλογοι των Κρατικών Βραβειων Λογοτεχνίας

Ανακοινώθηκαν οι βραχείς κατάλογοι των Κρατικών Βραβειων Λογοτεχνίας

15/11/16
Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τους βραχείς καταλόγους για τα Κρατικά Λογοτεχνικά βραβεία (για βιβλία που έχουν εκδοθεί το 2014):   Διήγημα - Νουβέλα Η