Εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου από το ΥΠΠΟΑ


22/04/17

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                    

------

 

 Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με έμφαση στη συλλογικότητα και τη συνεργασία οργάνωσε ένα πρόγραμμα ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου. Στο κάλεσμα του ΥΠΠΟΑ  ανταποκρίθηκαν άμεσα εποπτευόμενοι φορείς και πολιτιστικοί οργανισμοί από όλη την Ελλάδα ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη,  Κρήτη, Βόλο, Βέροια, Κοζάνη, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Ρόδο) σχηματίζοντας μία ενότητα εκδηλώσεων στην οποία το σύνολο των  τεχνών συνομιλεί με τη  λογοτεχνία και ό τι από αυτήν   εκπορεύεται. Ένα αφιέρωμα σχεδιασμένο να αφορά όλες τις ηλικιακές κλίμακες του πληθυσμού αλλά και κοινωνικές ομάδες με ειδικές ανάγκες

Τον παλμό των  εκδηλώσεων  οι οποίες  πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ορίζει η συμμετοχή  νέων  βραβευμένων συγγραφέων οι οποίοι εκπροσωπούν τη νέα γενιά.

Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ανοίγουν τις πύλες τους εμβληματικοί χώροι όπως η Βιβλιοθήκη του Αδριανού - για πρώτη φορά- και η «λίθινη βιβλιοθήκη» το Επιγραφικό Μουσείο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Επιγραφικό Μουσείο. Το Επιγραφικό Μουσείο μας ανοίγει τις πόρτες του και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε την «απαρχή του βιβλίου» διαμέσου επιγραφών στις οποίες καταγράφεται η ζωή στην αρχαιότητα. Παράλληλα Δύο νέοι καλλιτέχνες, η Κατερίνα Γραμματικάκη και ο Μάνος Παπαδάς οργανώνουν μια performance βασισμένη στο υλικό του Μουσείου. Επίσης οι αρχαιολόγοι του Μουσείου μας ξεναγούν στις αίθουσες του, για να μας οδηγήσουν στη συνέχεια, σε μια συνάντηση με την νέα γενιά συγγραφέων οι οποίοι μας εκθέτουν το πώς κατέγραψαν οι ίδιοι την δική μας καθημερινότητα.

Συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, οι: Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Ευγενία Μπογιάνου Γιάννης Παλαβός Δημοσθένης Παπαμάρκος, Κώστας Περούλης και Χρήστος Χρυσόπουλος. Την κουβέντα συντονίζει η Μικέλα Χαρτουλάρη.

Πληροφορίες

ξεναγήσεις: 12:00 και 13:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό

14:00 Συνάντηση με τους συγγραφείς στην αυλή του Μουσείου

Διεύθυνση: Τοσίτσα 1, Αθήνα 106 82

Κρατήσεις: 21 0823 2950, http://www.enma.gr 

 

Αρχαιολογικό Μουσείο: Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε μια διαφορετική ανάγνωση της Οδύσσειας, με συνοδεία αρχαίας λύρας. Δύο ραψωδίες κάθε φορά παρουσιάζονται από τον μουσικοσυνθέτη Δρ. Νίκο Ξανθούλη, αλλά και όσους από τους επισκέπτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημόσια ανάγνωση, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της προσωδίας. Η μετάφραση που χρησιμοποιείται είναι του Ζήσιμου Σίδερη. Η διάρκεια των αναγνώσεων είναι δύο ώρες.

Πληροφορίες

 

Την Κυριακή 23 Απριλίου και ώρα 11 π.μ. θα παρουσιαστούν εκτάκτως, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Βιβλίου, οι ραψωδίες η και θ. 
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (30) και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάγνωση, μπορούν να το δηλώσουν στην τηλεφωνική κράτηση και να προμηθευτούν το απόσπασμα που θα διαβάσουν κατά την προσέλευσή τους στις Πληροφορίες του Μουσείου. 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Διεύθυνση: Πατησίων 44, Αθήνα 106 82

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 213214 4817, 213214 4833  www.namuseum.gr

 

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών φιλοξενεί τον Ευγένιο Τριβιζά ο οποίος μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να προβούν σε μια τολμηρή και ριψοκίνδυνη επιχείρηση διάσωσης του αγαπημένου σε όλους, συγγραφέα. Σε επόμενο στάδιο οι νεαροί ακροατές θα κληθούν να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια στις εγκαταστάσεις της ΑΣΚΤ ενώ οι γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση της Documenta 14, που λαμβάνει χώρα στον εκθεσιακό χώρο της ΑΣΚΤ «Ν. Κεσανλής». Παράλληλα, οι εθελοντές της ΜΚΟ «Διαβάζω για τους άλλους» διαβάζουν παραμύθια για μικρούς και μεγάλους και μας εισάγουν με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο στα σημεία στίξης της γλώσσας μας. Ενώ για εκείνη την Κυριακή εκτάκτως θα λειτουργούν πλήρως το εστιατόριο και το κυλικείο της Σχολής.

Πληροφορίες

11:00 Ο Ευγένιος Τριβιζάς συναντά παιδιά πρόσφυγες ηλικίας 7-13 ετών σε μια διαδραστική ανάγνωση και μία εκδήλωση έκπληξη.

12:00 Ο Ευγένιος Τριβιζάς στήνει την αποστολή διάσωσης του ο οποίος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες προερχόμενες από αξιόπιστη πέστροφα, βρίσκεται εδώ και ένα μήνα στον Ωκεανό με τις Χίλιες Ρουφήχτρες, φυλακισμένος στο αμπάρι πειρατικής σκούνας μαζί με μια παρδαλή λεοπάρδαλη, μια πασχαλίτσα με εφτά κουκκιδίτσες και ένα αόρατο πράσινο καγκουρό.

13:00 Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά με την κατασκευή παιχνιδιού από ανακυκλώσιμα υλικά (Νίκος Έξαρχος), με την Επίβλεψη του Εργαστηρίου Διδακτικής Τέχνης. (Ειρήνη Γιαννημάρα)

Το όλο εγχείρημα υλοποιείται υπό την επιμέλεια του επίκουρου καθηγητή Γιάννη Σκαλτσά.

Αμφιθέατρο Giorgio De Chirico, (χωριτικότητας 200 ατόμων)

Πληροφορίες: 210 3897137- 136

Πειραιώς 256, Άγιος Ιωάννης Ρέντης.

 

12:00-17:00 Η ΜΚΟ «Διαβάζω για τους άλλους» συντονίζει ένα πλούσιο πρόγραμμα αναγνώσεων

(13:00-14:00: εθελοντές διαβάζουν αποσπάσματα απ’ το βιβλίο της Σοφίας Στεκουλέας «Η γύμνια της γιούκα», 14:00- 15:00 Η ίδια διαβάζει το παραμύθι της «Έχω τις λέξεις σου», με πρωταγωνιστές τους γνωστούς άγνωστους συντρόφους των λέξεων κατά το παρελθόν: τους τόνους, τα πνεύματα κι άλλες τέτοιες «καλικαντζούρες» ενώ εθελοντές -Μαρίας Πολυδώρου, Στέλλας Ραμοπούλου, Κώστα Γκερμπεσιώτης, Φωτεινή Βαμβούκη- ζωντανεύουν με τη φωνή τους, τους ρόλους του παραμυθιού.  15:30-16:00: Η εθελόντριά/συγγραφέας Έλενα Λιάτου θα μας παρουσιάσει το: «Ρούλης ο χρυσοψαρούλης, αντιμέτωπος με τη μόλυνση» με διαδραστικό τρόπο. Η συμμετοχή των παιδιών είναι απαραίτητη μια και ντύνονται τους χαρακτήρες και δρουν μαζί τους. 16:00-17:00: Οι εθελοντές του δικτύου διαβάζουν και παίζουν διαδραστικά παιχνίδια γνώσης, με τους μικρούς επισκέπτες, όσο οι μεγάλοι μπορούν να ενημερώνονται για το Δίκτυό).

Πληροφορίες/Κρατήσεις: «Διαβάζω για τους άλλους», www.giatousallous.gr

Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης ΑΣΚΤ

Πειραιώς 256, Άγιος Ιωάννης Ρέντης

 

Φάρος των Τυφλών

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμια μέρα βιβλίου στις 23 Απριλίου 2017,  ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά έναν διαφορετικό τρόπο ανάγνωσης του βιβλίου. Αποτελεί μια προσπάθεια  συνύπαρξης τυφλών και βλεπόντων αναγνωστών που αλληλοεπιδρούν και διαδίδουν την σπουδαιότητα του βιβλίου σε κάθε του μορφή.  Έτσι υποδεχόμαστε την ημέρα βιβλίου με μια εκδήλωση  εορτασμού που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του φορέα και θα περιλαμβάνει: Ένα μικρό αφιέρωμα στην ημέρα του βιβλίου, μουσική σε πιάνο από τυφλό πιανίστα. Ανάγνωση βιβλίου από τυφλούς και βλέποντες αναγνώστες εκ περιτροπής με την συμμετοχή ηθοποιών, συγγραφέων (τυφλών και βλεπόντων) και των επισήμων. Ακολουθούν ξεναγήσεις: στα στούντιο ηχογράφησης και την βιβλιοθήκη ομιλούντων βιβλίων, στις εγκαταστάσεις του εκτυπωτικού και Βιβλιοθήκης Braille, στο Μουσείο Αφής.

Παράλληλα θα υπάρχουν 3 εκπαιδευτικοί σταθμοί,

Ο σταθμός Braille, Ο σταθμός ομιλούντων βιβλίων στον οποίο θα ενημερωθούμε και να ακούσουμε αποσπάσματα ακουστικών βιβλίων και ο σταθμός του Μουσείου Αφής  με τα εκπαιδευτικά του προγράμματα,  στον οποίο κλείνοντας τα μάτια προσεγγίζουμε με την αφή μας την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Πληροφορίες

H δράση θα λάβει χώρα την Κυριακή από τις 11.00πμ έως 1.00μμ.

Είσοδος ελεύθερη.

Κρατήσεις: (+30)210 9415222,  www.fte.org.gr

Διεύθυνση: Αθηνάς 17, 17673 Καλλιθέα

 

Αthens Comic Library. Αποτελώντας μία από τις τέχνες αλλά και ένα αφηγηματικό μέσο, τα comics έχουν καταπιαστεί με όλα τα θέματα που απασχολούν την ανθρώπινη κατάσταση. Σε ένα εργαστήριο θα εξετάσουμε το θέμα του ρατσισμού, του μίσους, του φανατισμού και της βίας, μέσα από μια διαφορετική ματιά. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν πάνω σε επίκαιρα ζητήματα , να συζητήσουν και να τοποθετηθούν πάνω σε πολύπλοκα ζητήματα ηθικής. Στη συνέχεια, θα μυηθούν στα μυστικά μιας τέχνης που είναι κοντά στον τρόπο που επιδιώκουν να εκφράζονται και θα πλάσουν τις δικές τους ιστορίες. Εμψυχώνει η Βασιλεία Βαξεβάνη.

Πληροφορίες

Κυριακή 23 Απριλίου, 12.00-14.00 και απευθύνεται σεεφήβους (13-16 ετών).

Το εργαστήρι παρέχεται δωρεάν.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20

Για δηλώσεις συμμετοχής: contact@athenscomicslibrary.gr

Athens Comics Library, Καραϊσκάκη 28, 10554, Αθήνα

 

 

Ταινιοθήκη.

 Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προβάλλει δύο εμβληματικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου εμπνευσμένες από λογοτεχνικά έργα την Κυριακή 23 Απρίλιου. Πρόκειται για το ψηφιακά αποκατεστημένο βωβό διαμάντι της συλλογής της, το «Δάφνις και Χλόη», του 1931 βασισμένη στο ομώνυμο ειδύλλιο του Λόγγου (3ος αι π.Χ) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ορέστη Λάσκου. Τη μουσική επένδυση του Δάφνις και Χλόη υπογράφον ο συνθέτης Νίκος Πλατύρραχος και ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης. Ακολουθεί  το «Χάππυ Νταίη» του Παντελή Βούλγαρη, βασισμένο στο διήγημα Ο λοιμός του Αντρέα Φραγκιά.

Πληροφορίες

19:00 Δάφνις και Χλόη

21:00 Χάππυ Νταίη

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Κρατήσεις: 21 0360 9695

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136 /  Μετρό  Κεραμεικός.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

ΚΘΒΕ: Θα παρουσιάσει, στον αίθριο χώρο έξω από το Βασιλικό Θέατρο, τους "Άθλιους"  στις 22/4 από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 14:00 και στις 23/4 το κουκλοθέατρο "Το Δώρο" από τις 13.30 έως τις 15:00. Και οι δυο εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό. 

Πληροφορίες: Τηλέφωνο 2315 200000,http://www.ntng.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=91&newsid=2165#.WPcREhIQIFg.facebook

Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 2, 546 21, Θεσσαλονίκη

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου: Διοργανώνει μια περιπατητική δράση με σημεία-σταθμούς όπου οι ηθοποιοί θα διαβάζουν βιβλία με αφετηρία τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Απριλίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 και θα είναι ανοιχτές για το κοινό. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και βιωματικό σεμινάριο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοτρόπιο" για το οποίο θα πρέπει

Πληροφορίες: οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2641021454 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση bibliotropio@gmail.com και  https://www.facebook.com/dipethea2, http://sinidisi.gr/pagkosmia-imera-vivliou-agrinio/ 

 Διεύθυνση Χαριλάου Τρικούπη 12 ΤΚ 30100 Αγρίνιο

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας: Σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας θα πραγματοποιήσει θεατρικά δρώμενα στο κέντρο της πόλης την Κυριακή 23 Απριλίου από τις 11:00 έως 13:00, με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Εληάς. Στις δράσεις που θα έχουν ως σύνθημα "ΑΥΤΟΣΧΕδιαβάΖΩ" θα συμμετέχουν παιδιά και ενήλικες και θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

Πληροφορίες: στο τηλέφωνο 2331 078140​ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:   https://faretra.info/2017/04/13/pagkosmia-imera-vivliou-2017-dipethe-kai-dimosia-vivliothiki-veroias/, http://facebook.com/dberoias. Διεύθυνση: Παύλου Μελά και Μπιζανίου τκ 59100, Βέροια Ημαθίας

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου: Με μια επιλεγμένη ομάδα καλλιτεχνών θα επισκεφθεί το ορφανοτροφείο και το κέντρο φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες της πόλης την Κυριακή 23 Απριλίου από τις 20:00 έως τις 22:00 το βράδυ και την Τετάρτη 26 Απριλίου θα πραγματοποιήσει μια πειραματική performance ανοιχτού χώρου από τις 20:30 έως τις 22:00. Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό. 

Πληροφορίες: στο τηλέφωνο

24210 91047 και στην ηλεκτρονική  διεύθυνση  http://doepap.gr/ . Διεύθυνση: Καραμπατζάκη με Αναπαύσεως τκ 38446 Ν. Ιωνία, Βόλος

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: Θα πραγματοποιήσει στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα την Κυριακή 23 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 14:00, έκθεση θεατρικού βιβλίου και παράλληλα στον ίδιο χώρο θα γίνεται ανάγνωση από ηθοποιούς βιβλίων Γιαννιωτών συγγραφέων. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Πληροφορίες: Στο τηλέφωνο 2651025670 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://dipetheioannina.eu/?page_id=6 

Διεύθυνση: Παπάζογλου 5 (Αρχοντικό Πυρσινέλλα) τκ 45444 Ιωάννινα,

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης: Tην Παρασκευή 21 Απριλίου στις 21:00 θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση, βασισμένη στο ομώνυμο λογοτεχνικό έργο "Άσμα Ασμάτων" στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου. Η είσοδος του κοινού θα γίνεται δια εισιτηρίου. 

Πληροφορίες: Στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.facebook.com/dipethekozanis/ , https://vimeo.com/213800832?ref=fb-share&1.

Διεύθυνση: Αίθουσα Τέχνης Πάρκο Αγ. Δημητρίου τκ 50100 Κοζάνη 

Ρόδος.

Tο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. διοργανώνει Λογοτεχνικό Αναλόγιο στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης του (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10Α) Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (μουσικούς, θεατρικές ομάδες, λέσχες ανάγνωσης και γραφής, λογοτέχνες) θα αναγνωστούν επιλεγμένα αποσπάσματα από τη δωδεκανησιακή, την ελληνική και την παγκόσμια πεζογραφία. Στο τέλος της εκδήλωσης ο λόγος θα περάσει στο κοινό, το οποίο θα μπορεί να συμμετάσχει διαβάζοντας τις δικές του επιλογές από γνωστά λογοτεχνικά έργα. Η διάρκεια της εκδήλωσης υπολογίζεται σε δύο ώρες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10Α , 85100 Ρόδος.Ωρα 8 μ.μ.

Πληροφορίες: στην ηλεκτρονική διεύθυνση:writerscenterrhodes@gmail.com

Κρήτη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβίζου Κρήτης προσανατολίζεται σε αναγνώσεις  βιβλίων σε ΚΑΠΗ του δήμου Ηρακλείου τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Πληροφορίες:

Γιώργος Τζωράκης, Υπεύθυνος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου (tzorakis@malevizi.gr, Ελ. Βενιζέλου 194 Α,   714 14 Ηράκλειο Κρήτης)

«Διαβάζω για τους άλλους»: Οι εθελοντές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης πέρα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, οργανώνουν αναγνώσεις σε Χανιά, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα:

ΚΡΗΤΗ

10:30 στο Δημοτικό Γηροκομείο  Χανίων 

10:30-11:30 στο Πτωχοκομείο  Ηράκλειου, Άγιος Ιωάννης, Ηράκλειο

10:30-11:30 στους Πρότυπους Ξενώνες Ηλιαχτίδα & Ίριδα, Γούβες Ηρακλείου

10:30-11:30 στη Φροντίδα Hjem, Γούβες Ηρακλείου

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

17:00-18:00 2 δράσεις αναγνώσεων  Στο Χαρίσειο Γηροκομείο

16:00-18:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ηχογράφηση Διηγημάτων και Ποιητικών κειμένων.

Δείτε επίσης


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ/ Το 1821 στην ελληνική ποίηση, ανθολογία του Ηλία Γκρή

"ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ/ Το 1821 στην ελληνική ποίηση", ανθολογία του Ηλία Γκρή

07/03/20
Μιλούν: Ανθούλα Δανιήλ - Μίνα Πετροπούλου Διαβάζουν ποιήματά τους: Δημήτρης Αλεξίου, Μαριγώ Αλεξοπούλου, Ευάγγελος Βαλσαμίδης, Νάσος Βαγενάς, Ιωσήφ Βεντούρας,
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ (2016)

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ (2016)

11/10/16
Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το βραβείο «Διδώ Σωτηρίου» θα απονεμηθεί φέτος στον συγγραφέα, μεταφραστή και επιμελητή εκδόσεων Ζήση Σαρίκα