Βραβεία Public στις Κική Δημουλά και Ευγενία Φακίνου


25/05/17

Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι οι συγγραφείς και μέλη της Εταιρείας μας Κική Δημουλά  και Ευγενία Φακίνου βραβεύτηκαν από τα Public στο πλαίσιο της ετήσιας τελετής απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public 2017.
H Κική Δημουλά έλαβε το Βραβείο Σύγχρονης Ελληνικής Ποίησης για το βιβλίο της «Άνω τελεία» (εκδ. Ίκαρος) και στην Ευγενία Φακίνου απονεμήθηκε το «Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public -Ενήλικων» για το βιβλίο της «Στο αυτί της αλεπούς» (εκδ. Καστανιώτη).
 
Συγχαίρουμε και τις δυο συγγραφείς για την τιμητική αυτή διάκριση.
 
Αναλυτικά, τα βραβεία εδώ: http://www.publicbookawards.gr/2017/awards2017.php
και εδώ

Δείτε επίσης


Παιδιά ζωγραφίζουν για την ειρήνη με αφορμή ένα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ

Παιδιά ζωγραφίζουν για την ειρήνη με αφορμή ένα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ

12/09/18
(Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή πρωτοβουλία “Children’s Peace” Art Project του τουρκικού PEN, του Ιδρύματος Χικμέτ & της Διεθνούς Ένωσης Εικαστικών)   Έντεκα ζωγραφιές 28 παιδιών,
Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

24/10/22
Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του επίτιμου μέλους μας Χρήστου Σαμουηλίδη, συγγραφέα και λαογράφου.  Ο Χρήστος Σαμουηλίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1927. Το 1952 αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ως ερευνητής στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών. Πολύτιμη στάθηκε η ερευνητική εργασία του στους προσφυγικούς οικισμούς της Ελλάδας κατά την οποία συνέλεξε 14.000 σελίδες λαογραφικού και ιστορικού υλικού από τις αφηγήσεις των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Σημαντική επίσης ήταν η μελέτη του για το παραδοσιακό ποντιακό θέατρο. Για την συγγραφική του δουλειά, έχει τιμηθεί πολλές φορές με σημαντικές διακρίσεις, και το αρχείο του παραχωρήθηκε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Εκφράζουμε στου οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.