Aνακοίνωση για τον θάνατο του Kώστα Μουρσελά


16/07/17

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του συγγραφέα και μέλους της εταιρείας μας Κώστα Μουρσελά. Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 18 Ιουλίου στην Κηφισιά.
 
Ο Κώστας Μουρσελάς σπούδασε νομικά. Πολύ γρήγορα εγκατέλειψε τη δικηγορία και δούλεψε ως δημόσιος υπάλληλος μέχρι το 1969, οπότε τον απέλυσε η Χούντα.
Έκτοτε αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά - και επαγγελματικά - στο γράψιμο. Δεκατεσσάρων ετών έγραψε ένα μυθιστόρημα που όμως χάθηκαν τα ίχνη του.
Λίγο αργότερα άρχισε να γράφει θέατρο και από το 1990 επανήλθε στην πεζογραφία εκδίδοντας το μυθιστόρημα Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά (περισσότερες από εκατό εκδόσεις. Έχει μεταφραστεί και εκδοθεί στα γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, τουρκικά και εβραϊκά). Ακολούθησαν διηγήματα, νουβέλες, καθώς και το μυθιστόρημα Παιχνίδι των τεσσάρων που το συνέγραψε με τους Πέτρο Τατσόπουλο - Γιώργο Σκούρτη - Αντώνη Σουρούνη.
Το 2000 εξέδωσε και το τρίτο του μυθιστόρημα με τον τίτλο Κλειστόν λόγω μελαγχολίας (περισσότερες από είκοσι εκδόσεις). Τελευταίο του βιβλίο είναι η συλλογή διηγημάτων Ο πόθος καίει τα σωθικά.
Έγραψε ακόμα μια σειρά αισθητικών δοκιμίων, καθώς και 130 σατιρικά τηλεοπτικά μονόπρακτα με τον τίτλο Εκείνος και... Εκείνος, όπως και πολλές επιφυλλίδες δημοσιευμένες στην εφημερίδα Τα Νέα, με τον τίτλο «Κουβεντιάζοντας».
Θεατρικά του έργα (Ενυδρείο, Μαχαίρι στο κόκαλο, Ο φίλοι, Το Αυτί του Αλέξανδρου, Η Κυρία δεν πενθεί, Επικίνδυνο Φορτίο, Ω! Τι κόσμος Μπαμπά!, Το δίκανο, Ημιτελής συνουσία κλπ.) παίχτηκαν από θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου, από το Εθνικό Θέατρο, από το Θέατρο Τέχνης, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, από Δημοτικά Θέατρα, καθώς και από θιάσους του εξωτερικού (Κύπρος, Γαλλία, Γερμανία).

Δείτε επίσης


Η Ιστορία στην κόψη του λόγου

Η Ιστορία στην κόψη του λόγου

06/10/15
Το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ιστορική έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες" του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Επιστημονική ‘Ενωση "Νέα Παιδεία", τα Εκπαιδευτήρια
ΒΡΑΒΕΙΑ 2023 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ στον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΒΡΑΒΕΙΑ 2023 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ στον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

14/01/24
ΒΡΑΒΕΙΑ 2023 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ στον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με χρηματικό έπαθλο των βραβείων πρωτοεμφανιζομένων από τον ΟΣΔΕΛ   Στους