Aνακοίνωση Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο της Νίκης Αναστασέα


13/02/19

Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο του βιβλίου, η βραβευμένη πεζογράφος και μέλος της Εταιρείας μας, Νίκη Αναστασέα, έφυγε από κοντά μας, σκορπίζοντας θλίψη όχι μόνο στους αναγνώστες, τους συγγραφείς και τους κριτικούς που αγάπησαν τα βιβλία της, στους εκδότες και τους βιβλιοπώλες που τη γνώριζαν και την εκτιμούσαν, αλλά και σε όσους –και είναι πολλοί – πέρασαν τη δεκαετία του ΄80 από το βιβλιοπωλείο της Πολιτείας  και θυμούνται πάντα τις αναγνωστικές της προτάσεις και την αγάπη με την οποία περιέβαλλε κάθε βιβλιοφιλική τους αναζήτηση. Με βαθιά αγάπη για τη λογοτεχνία, η Αναστασέα θεωρήθηκε ως μια από τις σημαντικότερες στυλίστες της νεότερης ελληνικής πεζογραφίας. Εμφύσησε, στον άρτια σμιλεμένο λόγο της, τη βαθειά λογοτεχνική της παιδεία. Στους οικείους της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας.


 Η κηδεία της θα γίνει αύριο Πέμπτη 14/2 στις 3 μ.μ. στο νεκροταφεία της Ραφήνας (απέναντι από το εκκλησάκι).

Το ακόλουθο, λιτό βιογραφικό είχε δώσει η ίδια στον ιστότοπο της Εταιρείας Συγγραφέων για την προσωπική της ιστοσελίδα:  «Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στο χώρο του βιβλίου ως βιβλιοπώλις, βιβλιοπαρουσιάστρια σε περιοδικό και διορθώτρια. Διακρίσεις: Το 1998 απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου του περιοδικού Διαβάζω για το βιβλίο της Αυτή η αργή μέρα προχωρούσε, ενώ το 2013, για το βιβλίο της Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το Βραβείο Μυθιστορήματος του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης και το βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα».
http://authors.gr/members/view/nikh-anastasea
Είχε εκδώσει τα βιβλία: Αυτή η αργή μέρα προχωρούσε, Επικράνθη (δια χειρός Αλέξη Ραζή), Οι μικρές απολαύσεις του κυρίου Ευαγγελινού, Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι, Τα άγρια περιστέρια, Η ιστορία ενός δικού μας ανθρώπου.

Aνακοίνωση Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο της Νίκης Αναστασέα

Δείτε επίσης


Ανακοίνωση για τον θάνατο της Τζίνας Πολίτη

Ανακοίνωση για τον θάνατο της Τζίνας Πολίτη

25/05/23
Η ανησυχία της ανθρώπινης κοινωνίας, σ' αντίθεση με την πραότητα της φυσικής κατάστασης της αγέλης των ζώων, διαγιγνώσκεται ως η ανικανότητα του ανθρώπου να ξεχάσει
Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων   για τον θάνατο του Λευτέρη Ξανθόπουλου

Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Λευτέρη Ξανθόπουλου

22/06/20
Η Εταιρεία Συγγραφέων, μαζί με όλη την οικογένεια του βιβλίου και του κινηματογράφου, εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του ποιητή και βραβευμένου σκηνοθέτη Λευτέρη