Αμέριστη συμπαράσταση της Εταιρείας Συγγραφέων στην Κική Δημουλά


09/05/13

Εδώ και δύο μέρες η κορυφαία ποιήτρια και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων Κική Δημουλά υφίσταται μια αήθη και πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία επίθεση που πυροδοτήθηκε από παραποίηση των λεγόμενών της σε ανοιχτή εκδήλωση στη συνοικία όπου διαμένει δεκαετίες τώρα, την Κυψέλη.

Δυστυχώς, μερίδα της κοινωνίας μας, με ισχυρή ωστόσο παρουσία στα Μέσα, έχει αναγάγει τη δημόσια διαπόμπευση σε μέσο άσκησης πολιτικής και κοινωνικής τρομοκρατίας· χωρίς έλεγχο, χωρίς σεβασμό στα πρόσωπα, την ιστορία τους, την προσφορά τους. Όσο μάλιστα πιο δημοφιλή και αγαπητά είναι αυτά τα πρόσωπα, όπως στην περίπτωση της ποιήτριας, τόσο ευκολότερα βρίσκουν έδαφος ακατέργαστες φαντασιώσεις αποκαθήλωσης, ταπείνωσης, διωγμού τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Κική Δημουλά και καλεί όλους όσους, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, παρεμβαίνουν στη δημόσια σφαίρα να μην επιτρέψουν τον εκφυλισμό της σε αρένα κακοφωνίας και μνησικακίας.

Δείτε επίσης


Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τη σύλληψη του μέλους της συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου

Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τη σύλληψη του μέλους της συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου

01/02/23
Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τη σύλληψη του μέλους της συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου        Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει τη σύλληψη του μέλους της συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου για μήνυση που του ασκήθηκε λόγω δημοσίευσης απόψεών του αναφορικά με τη σχέση επιστήμης και θρησκευτικής πίστης. Το γεγονός της σύλληψης στον χώρο Βιβλιοπωλείου και ύστερα από εκδήλωση όπου ο συγγραφέας ήταν ομιλητής, αποκτά διπλό σημειολογικό βάρος!   Η Εταιρεία Συγγραφέων η οποία έχει ορίσει με το Καταστατικό της ως έναν από τις βασικούς της σκοπούς την "προάσπιση της ελευθερίας και της πολυφωνίας στο λόγο και την έκφραση, μέσα στο πλαίσιο των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη" διαμαρτύρεται έντονα για το γεγονός αυτό και δηλώνει ότι βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό όλων όσων πλήττεται η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Πιστεύουμε ακράδαντα πως "η προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη είναι χρέος κοινό"*! *(Ιδρυτική Διακήρυξη ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ της 2ας Ιουλίου 1981)
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

05/04/17
Παρά το γεγονός ότι το οξύτατο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πρόβλημα δημιουργών τού χώρου των Γραμμάτων και των Τεχνών έχει τεθεί με υπομνήματα από φορείς που τους