1922 - 2022 Ημερολόγιο 2022 της Εταιρείας Συγγραφέων


20/05/21

1922 - 2022

Ημερολόγιο 2022 της Εταιρείας Συγγραφέων


Αγαπητοί φίλοι,

Το 2022 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται στην ελληνική ιστοριογραφία. Το θέμα έχει απασχολήσει πολλούς συγγραφείς. Μεταξύ αυτών την ευεργέτιδα της Εταιρείας Διδώ Σωτηρίου, στην οποία θα είναι αφιερωμένο το Ημερολόγιο. 

Η Εταιρεία Συγγραφέων καλεί τα μέλη της (τακτικά, επίτιμα και αντεπιστέλλοντα) να στείλουν σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι τις 9 Ιουνίου 2021 αδημοσίευτα κείμενά τους (ποιήματα, πεζά, δοκιμιακά) σχετικά με το θέμα, που δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 300 λέξεις. 

Με κοινοποίηση στο e-mail της Εταιρείας info@authors.gr, τα κείμενα αποστέλλονται στο e-mail της Αγγελικής Στρατηγοπούλου a.stratigopoulou@yahoo.gr, που θα επιβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί. (Αν για τεχνικούς λόγους δεν υπάρξει επιβεβαίωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στον αριθμό κινητού 697 4395181).

Μέχρι να αναλάβει το επόμενο Δ.Σ., μετά τις εκλογές στη Γενική Συνέλευση που προβλέπεται στις 20 Ιουνίου, με το θέμα του Ημερολογίου ασχολείται επιτροπή από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα της Εταιρείας.

Δείτε επίσης


Οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου

Οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου

28/11/16
Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε  τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου,
Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

24/10/22
Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του επίτιμου μέλους μας Χρήστου Σαμουηλίδη, συγγραφέα και λαογράφου.  Ο Χρήστος Σαμουηλίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1927. Το 1952 αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ως ερευνητής στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών. Πολύτιμη στάθηκε η ερευνητική εργασία του στους προσφυγικούς οικισμούς της Ελλάδας κατά την οποία συνέλεξε 14.000 σελίδες λαογραφικού και ιστορικού υλικού από τις αφηγήσεις των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Σημαντική επίσης ήταν η μελέτη του για το παραδοσιακό ποντιακό θέατρο. Για την συγγραφική του δουλειά, έχει τιμηθεί πολλές φορές με σημαντικές διακρίσεις, και το αρχείο του παραχωρήθηκε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Εκφράζουμε στου οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.